Undvik plast

Undvik plast

När man ska handla miljövänligt är det klokt att tänka på att man undviker plast så länge det är möjligt. Det kan handla om att man köper skålar i glas eller metall istället för i plast. Just plast är mycket svårt att återvinna och det är nästan omöjligt för naturen att på egen hand bryta ner plast. Det finns gott om andra alternativ att välja bland och de är ofta till och med bättre än plast.

Påsar

När man ska handla är påsarna ett ständigt gissel. Ska man handla mer än ett fåtal saker behöver man något att bära dem i och då köper man den där plastpåsen. Det många inte vet är att det tar mer än 400 år för en sådan påse att brytas ner i naturen. Det är mycket lång tid. Istället kan det vara en bra idé att ta med sig egna påsar till affären. Gamla plastpåsar kan återanvändas flera gånger, samma sak med papperspåsar. Ett annat bra alternativ är att köpa tygkassar att använda. De håller bättre än plast och klarar också av mer vikt. Man kan dessutom sy helt egna tygkassar om man så vill.

Det är också klokt att använda sig av mindre påsar av nät eller tyg att lägga frukt och grönt i när man köper det. De där engångsplastpåsarna hamnar ofta i naturen och de är svåra att använda igen då de inte håller speciellt bra. Nätpåsarna är också bra då man kan skölja frukt eller bär direkt igenom nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers