Återvinn kartong och papper

Återvinn kartong och papper

Kartong och papper är några av de saker som är lättast att återvinna. Det handlar helt enkelt om att pappret löses upp i stora tunnor med vatten. Allt papper delas upp till mindre fibrer och sedan går fibrerna vidare i processen.

Fördelar med papper

En av de största fördelarna med papper och kartong är att det går relativt snabbt att återvinna det. Det släpps inte heller ut lika mycket giftig rök som vid återvinning av plast. När man ska handla miljövänligt kan det dock vara klokt att se till att papper och förpackningar är tillverkade av certifierat trä.

En annan fördel med just papper är att fibrerna kan återvinnas flera gånger. Pappersfiber håller sin styrka genom ungefär sju återvinningar. Även efter det kan pappret faktiskt återvinnas ännu en gång, nämligen i form av bränsle till olika saker.

Tidningar och böcker

Även tidningar och böcker kan återvinnas på samma sätt som papper. Pocketböcker bör dock sorteras för sig eftersom att de hårda pärmarna kan innehålla plaster eller annat material som inte kan lösas upp på samma sätt som pappersfiber. Många lämnar också tidningar och böcker till återbruk så att andra kan ta del av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers