Att återvinna plast

Att återvinna plast

Allt fler väljer att börja plastbanta sina hem. Många gånger beror det på att plasten så småningom går sönder och då byts ut mot andra, mer hållbara redskap och annat. Allt fler upptäcker också att plast är mycket svårt för naturen att byta ut och det krävs också en hel del resurser för att ta fram mer plast. Men hur kan man återvinna plasten egentligen?

Återbruk

Om redskap eller plastsaker är felfria kan man lämna dem till hjälporganisationer eller second hand butiker. Där kan de som har det sämre ställt få nytta av föremålen. Bara för att en person inte vill ha plast hemma kan det fortfarande vara andra som inte har råd att byta ut alla redskap i köket mot metall. Andra fördrar helt enkelt att använda plast.

Återvinning

Om det är så att plastsakerna gått sönder eller om det handlar om olika förpackningar lämnas de till återvinning. Plasten smälts sedan ner och kan användas till att göra ny plast av. När plasten smälts ner bildas giftig rök och den renas genom flera filter innan den släpps ut. Allt kan dock inte tas bort och därav är plast inte så miljövänligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers