Därför ska du alltid bära med dig en påse när du är i naturen

Därför ska du alltid bära med dig en påse när du är i naturen

Att vi står inför en kris när det gäller klimatet har varit känt länge, men det är först de senaste åren vi verkligen fått se konsekvenser och börjat inse allvaret. När bränderna avlöste varandra i Sverige sommaren 2018 fick vi för första gången på allvar se hur klimatförändringarna lätt kan förstöra jorden.

Vad kan du som ensam människa göra för att förhindra detta? En hel del faktiskt, bland annat genom att bara ta med dig en påse ut när du lämnar huset.

Föroreningar i naturen

Nedskräpning och föroreningar i naturen är ett stort problem över hela jorden. I Sverige där vi har alla möjligheter att källsortera och slänga saker på rätt ställe borde inte detta vara ett problem. Trots det ligger det mängder av skräp ute i skog, på gator och stränder. Nästa gång du drar på dig dina snygga jaktkläder till skogen eller bikinin till stranden ska du ta med dig en större plastpåse! Samla allt skräp du ser i den. Du kommer bli förvånad över hur snabbt den blir full. Tänk om alla gjorde detta varenda gång de lämnade hemmet. Det hade gjort stor skillnad dels för att vi skulle få renare natur och gator och dels för att jorden skulle må bättre i det långa loppet.

Hitta skatter utomhus

En oväntad fördel med att alltid samla skräp när man är ute är att det finns en god chans till att hitta allsköns skatter. Om du vill kan du ha en särskild påse med dig för att samla pantburkar ute. Detta kan ge många kronor på en enkel promenad. Har du tur hittar du dessutom rena pengar eller andra saker som du kan ha användning av. Kom bara ihåg att om du hittar något av större värde ska det lämnas in till polisen direkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers