Minska matsvinnet

Minska matsvinnet

Det finns många saker som man kan göra för att bli mer miljömedveten. Du kan bland annat se till att källsortera, använda elen på ett sparsamt sätt och återbruka, men du kan också se till att minska på matsvinnet. Varje år slängs cirka 224 000 ton mat och detta gäller bara för svenska hushåll. Då är inte butiker, restauranger eller andra delar av världen inräknade. Att minska på matsvinnet är faktiskt mycket enkelt och det finns knep att ta till som gör det både kul och ekonomiskt sparsamt att bry sig om miljön.

Som tidigare nämnt kommer du att tjäna in en hel del pengar på att minska på matsvinnet. Pengarna kan du sedan använda till den där efterlängtade resan, till att köpa snygga och praktiska fritidsbyxor eller varför inte spara undan till oförutsedda utgifter. Här nedan har vi skapat en lista på de bästa knepen!

  • Planera upp måltider för en vecka och se till så att du bara inhandlar livsmedel och produkter för just dessa måltider.
  • Håll koll på utgångsdatum och se till att äta upp maten i tid. Om något håller på att gå ut kan du tillaga och frysa in eller frysa in direkt.
  • Förhindra att produkter blir dåliga genom att inte ställa dem i direkt solljus. Undvik även att låta kylvaror stå i rumstemperatur i mer än två timmar.
  • Du kan få bröd, grönsaker och frukt att hålla mycket längre om du förvarar dessa i kylskåpet istället för framme på bordet eller i skafferiet.
  • Släng inte rester från tidigare måltider. Frys in och samla så kan du göra en god gryta, gratäng eller varför inte en klassisk pytt i panna med lite smått och gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers