Tre tips för att leva mer miljövänligt

Tre tips för att leva mer miljövänligt

Det finns mycket som du kan göra för att minska på dina klimatavtryck. Här kommer tre tips på hur du kan leva mer miljövänligt.

1# Klimatsmarta hem

Vi är många som bryr oss om klimatet och vill minska på våra klimatavtryck i vår vardag. Hur mycket vår bostad påverkar klimatet beror både på hur vi bor och hur vi värmer upp våra hus. Idag finns det klimathus som knappt ger några klimatavtryck alls. Om du ska bygga ett hus eller flytta, så kan det vara klokt att leta efter ett så klimatsmart hus som möjligt. Det kommer du också att vinna ekonomiskt på. Om du förresten håller på att flytta just nu och letar efter flyttfirma Kristianstad, så kan Qleano hjälpa dig att både flytta och städa, både i Kristianstad och i hela Sverige.

2# Cykla och gå

Byt ut bilen mot benen: cykla eller gå så mycket som möjligt. Om det är för långt till jobb eller studier för att ta cykeln eller att gå, så bör du försöka åka kollektivt eller samåka med andra. Bra för klimatet, din hälsa och plånboken.

3# Svemestra

Ju mindre du reser desto bättre för klimatet. Nu har det blivit trendigt att svemestra, att semestra i Sverige. Se vad som finns i din närhet: vackra stränder, vacker natur och mysiga små städer. Gör en cykelsemester, så kommer du att uppleva mer, än om du sitter i en bil eller på en buss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers