Återanvänd saker i hemmet

Återanvänd saker i hemmet

Ett mycket bra alternativ är att återvinna olika saker i hemmet. Det är ett alternativ till att källsortera. Man kan återanvända de allra flesta saker och här ger vi ett par exempel.

Kläder och lakan

Såväl kläder som lakan kan återanvändas om de blivit för små eller gått sönder. Kläder kan till exempel gå i arv mellan barn och släktingar. Om de fortfarande är i fint skick kan de sedan ges bort till någon hjälporganisation. Även lakan som gått sönder kan återanvändas. Man kan till exempel riva dem och använda dem som trasor att putsa glas med, man kan ha dem till bilen och liknande. Lakantrasor fungerar också bra att putsa fönster med och dessutom kan man städa med dem.

Plastburkar och påsar

Olika plastburkar och påsar kan också användas till olika saker. Även om man försöker undvika att köpa dem får man med sig dem hem per automatik. En plastburk kan användas för att frysa in saker i, ge bort saker i eller kanske till att förvara saker i. Även fryspåsar kan diskas ur och användas igen om man så önskar.

Möbler

En möbel som gått sönder eller som inte behövs längre kan antingen göras om till något annat, eller ges bort. Om en stols ben gått av kan man såga av allihop och göra stolen till en blompall, en barnstol eller liknande. Ett bord som inte behövs eller får plats kan antingen användas i ett annat rum eller så kan någon som behöver bordet få det.

Kartonger

Några extra kartonger kan behövas i hemmet. De kan till exempel vara bra att lägga presenter i innan de ges bort, man kan använda dem till förvaring med mera. På så sätt minskar man sitt avfall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers