Elen som är värst för miljön

Elen som är värst för miljön

De flesta av oss försöker väl göra konsumtionsval som är så positiva som möjligt, inte minst med hänsyn till miljön. Sedan är man förstås tvungen att också göra en avvägning mot den egna betalningsförmågan. Det vill säga göra val som dels är så bra som möjligt, men också sådana vi har råd med. Av den anledningen tänkte jag idag skriva om vilken el som är värst för miljön, alltså el du bör undvika när du tecknar nytt elavtal.

  • Kolkraft – El som produceras med fossila bränslen är, föga oväntat, det absolut sämsta alternativet. I Sverige produceras ingen el med kolkraft. Däremot händer det att vi importerar el som producerats med kolkraft från Tyskland.
  • Vattenkraft – Vattenkraft påverkar ofta lokala ekosystem negativt. Det är dock framför allt ett problem ur ett globalt perspektiv. I Sverige har vi dock höga miljöstandarder för vattenkraft, så el producerad med vatten är relativt bra ur ett miljöperspektiv.

Om ditt hushåll får el från något av de här alternativen skulle jag rekommendera att du går in på Bytelbolag.se och hittar ett bättre elavtal, då de har en hel kategori med elbolag som erbjuder grön el. Där kan du enkelt jämföra mellan olika bolag och få en tydlig bild av var deras el kommer ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers